Zo, daar gaan we weer!
Door: Maartje
Blijf op de hoogte en volg Maartje
19 November 2008 | Tanzania, Dar es Salaam
Zo, daar gaan we weer! En dit keer na Tanzania!
Het afscheid bij de douane was weer dramatisch pittig, zoals vanouds, maar uiteindelijk zondr al teveel tranen via Zurich en Nairobi in Dar es Salaam beland. In het vliegtuig zat ik naast Cees, een oude rot in het reizen waar ik bij het vliegveld (je komt echt 'savonds aan in een oven) veel aan heb gehad. Mijn taxi stond er dus niet...maar Cees heeft me met nieuwe SIM-kaart (ik heb met mijn bil in het vliegtuig drie keer een verkeerde pincode in getoetst en aangezien ik de PUK-code niet bij heb...)met beltegoed en Tanzaniaanse shillings in een veilige taxi geduwt die me naar het hostel heeft gebracht waar Marlies,Martijn en Marijn waren. 's Avonds laat in een geblindeerde taxi via het pontje naar de andere kant van de stad, wel erg spannend...Bij een kruispunt duurde het erg lang en toen kwam er echt zo'n hele gang uit de bosjes...gaan de taxideuren opeens op slot terwijl de taxichauffeur duidelijk wat zenuwachtig zegt "it's all right,you're safe"... hmmm... dat was iets minder, maar niets gebeurd!
Na 45 minuten aangekomen bij Mikadi beach, een iets wat luxer plekje om te blijven overnachten. 's Avonds hadik nog niet echt door waar ik was, want ik was betoverd door alle nieuwe indrukken maar vooral door de prachtige sterrenhemel hier! Orion en Cassiopeia staren je duidelijk aan, haha! Naast Marlies in een hutje op het strand gedoken en goed geslapen. Nog wel even op het strand wezen plassen (geen idee waar de wc was), maar ik schrok me kapot toen er een Masai-krijger met hakmes en al eraan kwam om te kijken wie het was op het strand...fijn die bewaking,haha!
En dan wordt je wakker gemaakt door Marijn en Martijn... zeeruis in je oren onder een klamboe in een rieten hut... heel raar... Om vervolgens je bikini aan te doen en onder palmbomen te lopen om een duik te nemen in de zee! Waar ben ik nou weer beland, haha! Erg goed hostel!!!
We moesten nog veel regelen voor het werkvisum, dus in een daladala (lees met 25 man in een minibusje "is dit jouw of mijn elleboog in mijn oog en van wie is die knie in mijn rug?!") gesprongen, effe wat gegeten en op het pontje gegaan richting de stad.
Je wordt hier trouwens enorm aangestaard! Volwassenen kijken uiteindelijk weg, maar kinderen blijven je aangapen... Erg leuk als je dan gekke bekken gaat trekken!
Toen eenmaal de stad veel veel VEEL geregeld via de universiteit en de immigratie dienst! Vooral bij de universiteit was het van hot naar her! Maar ons verzoek voor een werkvisum ligt er en we moeten morgen gaan kijken hoe het ermee staat! Fingers crossed is het maandag klaar...
Aangezien het hier overdag een oven in een oven is en je continu zweet,vond ik het wel een pittige eerste dag met al dat geregel en al die nieuwe indrukken. Ik vind de bedelaas en mankemensen die lopen op hun stompjes toch wel moeilijk om te zien... Het afpingelen gaat me ook nog niet zo goed af, omdat ik nog iets teveel in de jij-bent-zielig-doe-maar-die-dure-prijs-modus zit, maardat trekt vast wel bij!
Het is gewoon heel erg wennen, het lijkt allemaal een beetje in film waar ik in zit (wel een goeie film overigens!). Maar vandaag heb ik al wat minder het onrealistische gevoel!
Vandaag is Martijn jarig, dus vanavond gaan we lekker ergens eten in de stad (ja, ik ben toch al aan de schijterij, dus laat die bacterieen vanuit dekeuken maar komen!) en bier drinken in het hostel (ja, ze hebben hier alleen halve liters ;-))
Als ik weer een internetcafe gevonden krijg, stuur ik weer een berichtje!
Doeg mupskes! Take care!
Kuskus
Maartje
O ja,mijn nummer +255766830013 en kan deze mail ook naar Ma en Pa? Thanks! Houdoe war! xxx
Als ik weer een internetcafe gevonden krijg, stuur ik weer een berichtje!
Doeg mupskes! Take care!
Kuskus
Maartje
19 November 2008 - 12:37
Hel:
You go girl! -
19 November 2008 - 13:04
Kus Zus:
mag ik alsjeblieft ook naar de negertjes in Afrika??? ik mis ze zo..... -
19 November 2008 - 13:25
Annemiek:
Hey,
Miss U2!
Succes nog daaro.
Smak -
19 November 2008 - 13:39
Debora:
Hee Maartje, gelukkig je bent in ieder geval AANGEKOMEN!!!
Maakte me wel een beetje zorgen hoor!!
Veel fun nog en hier in het koude Holland verwachten we sneeuw,moet nie gekker worden!!
Ga maar snel iets aan al die zielige stompjes werken!?
Groetjes dokter!!
En een hele dikke kus! -
19 November 2008 - 13:56
Nienke:
Heerlijk verhaal! Je schrijft een beetje zoals Annemieke.. zou het aan de 'zeg...waarbenjij.nu' naam liggen? Hoe het ook zei... Tanzania is fijn he?! Tot volgende week in het prachtige Sengerema! Hebben jullie btw al treinkaartjes weten te scoren? Dat is namelijk wel handig om dat een beetje op tijd te doen... als ie al rijdt... nou ja, dat merk je vanzelf...
Tot over een weekje!
X Nienke -
19 November 2008 - 14:31
Jacq:
Hey klinkt echt als de eerste dag Dar! Geloof me het gaat wennen!! Geniet er lekker van! (volgende week komt sas trouwens naar zanzibar...weet niet of je daar iets aan hebt!) De mail kan trouwens zeker haha! ps sorry dat ik te laat was met bellen....je zat al in de lucht denk ik!!
xxxx -
19 November 2008 - 14:38
Rooie:
Kei mooi verhaal. Ondanks dat je ver weg bent toch een beetje dichterbij. -
19 November 2008 - 15:54
Ineke:
have a good time! liefs, ineke -
19 November 2008 - 16:58
Gitta:
Hee lieverd, ik wist niet dat het al zo ver was dat je ons ging verlaten voor de "negertjes in Afrika". Ik vind het keigoed wat je doet en ben ook hartstikke trots. Dankzij jou wordt de wereld weer een beetje mooier. Het was weer een feest om je verhaal te lezen! Ga er een mooie tijd van maken!
Dikke kus en heel veel succes en plezier!
Gitta xxx -
19 November 2008 - 18:08
Brenda:
He zus van de melkboer, super dat je er zit en veilig bent aangekomen. Ik ben zeer trots en ook heel jaloers op je. Dikke kus van iedereen uit London -
19 November 2008 - 18:44
Anouk:
Hey Maart,
Ik wist eigenlijk niet dat je nu al weg was :-S Dacht dat dat nog even duurde!
Maar weer erg leuk om je fanatieke, grappige en leuke schrijfstijl te lezen!
Ik ga weer mijn best doen om al je avonturen te volgen!
Heel veel succes met alles en geniet ervan!
Dikke kus,
Anouk -
19 November 2008 - 18:57
Wendy:
Heej Maart,
Nou je bent dus veilig op Mikadi beach aangekomen, gelukkig! Ik wil zo weer terug als ik je enthousiaste verhalen hoor!! Geniet ze!!
xx -
19 November 2008 - 19:22
Joost, Annemiek En I:
Fijn dat je goed aangkomen bent, geniet ervan!
J,A en I -
19 November 2008 - 20:30
Suus:
Yesss, ze is er hoor! Geniet ervan en vergeet niet je bikini aan te doen!
liefs, Suus
(p.s. ook al is het hier koud en druk: werken is best leuk!) -
19 November 2008 - 21:03
Annette:
Heej meis!! Supercool avontuur! Ook wel een beetje eng hoor... Ben benieuwd naar je verhalen de komende tijd. Veel succes en ik denk aan je! -
19 November 2008 - 21:27
Chema:
Hey Maartje!
Toffe spontane schrijfstijl! Zo te lezen begin je aan een groots en mooi avontuur, maar een tip voor volgende berichten vrouwen poepen niet en zijn al helemaal niet aan de schijterij ;)
Heel veel plezier daar!
Groeten
Chema
20 November 2008 - 09:40
Marijke:
Lieve Maartje,
fijn dat je goed aangekomen bent. Het komt uiteindelijk allemaal goed, toch ?
Geniet er van en leer ze maar wat daaro !!!
Succes en tot horens....
Dikke kus -
20 November 2008 - 16:01
Geertje:
wow, avonturier dat je bent (toch stiekum een echte antropoloog, he?) heel leuk om te lezen, houd ons op de hoogte maa geniet vooral!
kus! -
20 November 2008 - 19:23
Oldest Brother:
He meiske, ben blij te lezen dat je veilig bent aangekomen, laat het geweldige avontuur nu maar beginnen. Ik zal deze berichten uitprinten en steeds aan pa via ma geven. Ik zei net tegen ma dat ik het zou mailen naar haar..., maar je weet hoe goed ze is op een PC. Dus, ik neem ze mee, doe ze op de post. Komt goed.
Enne number will be given to her as well.
Enne, flesje van mij voor op het strand! genietend onder de sterrenhemel, nippend van een borrel in een warme oven met je voeten in het water. Ohhh, ben jaloers!
Kus
Cis -
21 November 2008 - 08:47
Lieke:
Hi Maartje,
Ben ontzettend blij dat je goed bent aangekomen!!! Heel veel succes en een dikke kus Lieke -
21 November 2008 - 09:13
Aleid:
Hey Maart,
Fijn dat je goed (en veilig..)bent aangekomen.
Geniet van je avontuur, nieuwe mensen, en de zon....heel veel succes daar. x -
21 November 2008 - 17:53
Nico:
Ha Maartje,
Ben ik toch de eerste die een berichtje plaatst!! Fijn om te lezen dat je veilig bent aangekomen (in de zin van gearriveerd dan...) en dat je zo goed bewaakt wordt!
Echt gaaf dat je daar zo lang gaat werken in de hitte. En die busreisjes klinken als een goede opfrisser van de anatomie ;p !
Groetjes uit Schotland,
Nico -
21 November 2008 - 17:53
Nico:
Ahum, ik zie nu dat ik toch niet de eerste was....
I stand corrected...
21 November 2008 - 19:39
Broederlief:
He zusterlief,
Goed om te weten dat je het allemaal wel red daaro. Niet teveel schrijven over het goeie weer want hier is het zwaar kloteweer
( gelukkig wel verwarming in het huis nu )
Viel Spassss!
Kus -
22 November 2008 - 09:51
Schoonzusje Lief:
Hey mupke,
ik vind het super om je verhalen te lezen.. je zou boeken moeten gaan schrijven!!! ;)
Geniet ervan en ik lees snel weer je andere avonturen!!!!
Dikke kus en knuffel vanuit het koude kikkerlandje!!! -
22 November 2008 - 11:47
Kavish:
Hey Maartje,
Goed aangekomen dus! Geniet ervan en veel succes daaro!
Ciao,
KAvish -
22 November 2008 - 14:07
Ans:
he maart!
goed om te horen dat t goed met je gaat! veel plezier en succes daar!
liefs -
22 November 2008 - 16:36
Toos:
HEEEEEEEEEE, ik zal eerlijk bekennen, kheb je verhaal (nog) niet gelezen..maar wilde je wel even een heeeeeeeeeel erg dikke knuffel sturen vanuit Suriname!! X!!
Toos -
22 November 2008 - 18:37
Sophie:
Maart ik zie groen van afgunst...kan je daar als medicus ook iets voor adviseren?? Have fun! dikke kis -
23 November 2008 - 16:19
Niti:
He lieve Maart!
Zo, aan je berichten te zien zijn er veel mensen die je vanaf in de gaten houden. Net als ik! Super leuk om te lezen hoe het met je gaat daar.
Ook mijn verhalen kan je straks lezen op rosaenniti.waarbenjij.nu
Kunnen we elkaar mooi blijven volgen meid!
Veel plezier met indrukken opdoen!
Dikke kus x -
23 November 2008 - 17:03
Janneke:
Hi Buuf..(nou ja, nu ff niet dan)
Wat schijf jij boeiend zeg!! Geweldig, wat een mooie verhalen,ben jaloers..heb heinwee..
Tot je nieuwe verhaal..
Liefs Janneke